voor de

Kids

KIDS&JUNIOR YOGA OP SCHOOL

 

10 minuten yoga per dag in de klas, op het schoolplein, of tijdens gym en kinderen doen er op sociaal én emotioneel gebied al hun voordeel mee,. Door het doen van diverse oefeningen ‘ontwaken’ als het ware de hersenen en sporen deze aan tot creativiteit, oplossend vermogen, zelfacceptatie, concentratie, eigenwaarde, zelfvertrouwen en rust.

De yoga stapt hiermee van het matje zo de klas binnen. Het speelt in op de belevingswereld door de natuur, dieren en het dagelijks leven tot onderwerp van de oefening te maken. Het speelt in op wat er NU speelt, zich aanpassend op de behoefte van de leerkracht, kind, groep, school, thema, of ieder ander denkbaar verzoek of situatie.

 

De gedachte hierachter is dat je vanuit school, kinderen ‘tools’ meegeeft die ze ook buiten de yogales kunnen gebruiken en waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.

Het doel is; HET ZIEN VAN IEDER KIND waardoor ze zich HAPPY voelen en lekker in hun vel zitten wat zich zal uiten in zelfvertrouwen en zelfacceptatie waardoor ze zich vrij genoeg voelen om zich verder te ontwikkelen.

 

Aan bod komen o.a: spelletjes, diverse activiteiten, muziek en verhalen, diverse yoga poses die je leren hoe sterk en soepel je lichaam en geest zijn, visualisatie, ontspanning, balans, ademhalingstechniek, teamwork en zelfbeheersing.

 

Onderaan pdf met meer informatie over KIDS&JUNIOR YOGA OP SCHOOL

KIDS&JUNIOR YOGA

 

Yoga is een ideale manier om het lichaam op een leuke veilige en niet competitieve manier te onderzoeken en beter te leren kennen. Wat doet bijvoorbeeld een diepere ademhaling met je, of wat gebeurt er als je even stil bent? Wat voel je als je in de hond, cobra, dolfijn, plank, boom of andere yogahouding komt staan?

 

Kids&Junior Yoga neemt je mee op een avontuurlijke en uitdagende reis in de bijzondere wereld van Yoga en maakt hierbij gebruik van dynamische en creatieve oefeningen en spelletjes. Er aandacht voor yogahoudingen op ieder niveau, van basis tot gevorderd en verpakt in de les of een verhaal leer je ook iets over de yoga filosofie. Afsluiten doen we altijd creatief. Doe jij ook mee?

 

 Ouder & Kind

 Peuter (2 - 6 jaar)

 Kleuter (4 - 6 jaar)

 Kids (schoolgaand kind 7 - 10 jaar)

 Junior (11 - 14 jaar)

 Teens (15 - 17 jaar)

 

WORKSHOP YOGA-BIRTHDAY PARTY

 

De Yoga Party’s zijn UNIEK en vol FUN. Aangepast op de leeftijd is er aandacht voor de basis yogahoudingen maar ook de meer uitdagende poses komen aan de beurt. Op een creatieve manier ‘spelen’ we als het ware met yoga, we dansen, spelen toneel, ‘werken’ met de ademhaling en wisselen zo inspanning met ontspanning af.

De YogaParty is, inclusief materiaal, muziek, eten en drinken

 

Crea-Beayoga: 2,5 uur, ontwerp je eigen yogamat, creatieve vorm van yoga met een kunstzinnige tintje waarbij je aan het eind je eigen yogamat mag beschilderen die je natuurlijk mee naar huis mag nemen ☺  € 22,50 per kind

• Discoyoga 1,5 uur waan je in een disco, als echte popsterren doen we coole poses, verkleden ons en doen een korte uitvoeren voor elkaar. €17,50 per kind

• Prinsessenyoga, 1,5 uur. Verkleed als prinses dans je feeërieke in het rond nemen we prinsessenhoudingen aan en voel je je niet alleen een prinses je bent er een,.  €17,50 per kind

• Piratenyoga, 1,5 uur. Vanaf een schip varen we de oceaan over en beleven avonturen, spelen met dolfijnen, doen een stoere piratendans en vinden tot slot eens schat €17,50.

• Circusyoga: 1,5 uur, in teams en in tweetallen doe je aan yoga acrobatiek, balanceren, uithouding en vertrouwen is waar het hier om draait € 17,50 per kind

 

YOGI TO GO

 

Je eigen professionele privé yogi op afroep als cadeautje aan jezelf, voor een avondje met een groep vriendinnen, op je werk als teambuilding of mindset,.

Ik zorg voor de sfeer, muziek, yoga materialen en jij geeft mij de locatie door,.

Zo wordt een ruimte die overdag een andere functie heeft, werkplek, school, huiskamer, plots gevuld met een andere energie. Ik geloof er namelijk in dat je niet ergens heen hoeft om yoga te beoefenen je kunt het overal anytime, anywhere, anyplace,.. je hebt er slechts de inzet van jezelf voor nodig,.

 

Download hier de Yoga4School.

Download hier het NRC artikel:

Kinderyoga super Zen

Of hier het artikel:

Kinderyoga in magazine Wendy

Of het artikel: Kinderyoga uit het

blad KIDDO

Wil je meer weten, heb je een idee of vraag, stuur dan een mail naar nanda@mindS2move.nl en ik neem contact met je op