Hi kiddo's en ‘Nannasté’ welkom op de kleurrijke boom

 

Mijn naam is Nanda en ik heb deze pagina met verhalen, leuke weetjes, oefeningen, tekeningen en crea-bea dingen om te knutselen of eten, bedacht omdat ze allemaal iets te maken hebben met yoga,..

 

Dat ze erop staan komt omdat ik niet geloof dat yoga alleen maar bestaat uit het doen van oefeningen op een mat maar juist uit een ervaring die je altijd en overal kunt gebruiken je hele leven lang.ᅠHet zit dus in alles om je heen,.

 

Yoga helpt je te leren wie jij bent, wat jij voelt en waar jij op reageert,.

 'What makes you happy' :-)

Des te lekkerder jij in je vel zit, des te beter kun je uitdagingen aan en kun je vol zelfvertrouwen ervaren hoe gaaf het leven is, vol positieve energie en kansen.

 

Ik plaats regelmatig nieuwe dingen dus ik zou snel terugkomen zodat je zeker weet dat je niks mist,.

O’ja, wanneer je wil, mag je mij tekeningen, recepten of grappige ideetjes opsturen.

Weet je niet hoe, dan is er vast wel iemand die je wil helpen het in een mail te zetten. Het adres is:ᅠ(nanda@mindS2move.nl)

 

Genoeg gekletst,.. ga maar snel de geur opsnuiven van een vers gebakken wormencake, maak wat jumping jacks in de kamer en krabbel wat weg,...

zie je snel weer,.. ;-)

 

enn,... vergeet niet; "je bent goed zoals je bent, op dit moment"

 

Wist je Dat?

No Stress

Ruim je kamer op!

Is je huiswerk af?

Wil jij met de hond lopen?

Let even op je broer!

Soms wil je wel schreeuwen STOP!

Dàt noemen ze nou stress en iedereen heeft er wel eens last van, je ouders, leraar maar ook kinderen
Maar wat is het dan? Dit is lastig uitleggen want het is voor iedereen weer anders, meestal komt het omdat je teveel dingen wil doen en niet genoeg tijd hebt of energie om ze te doen,.

En hoe voelt stress dan? Het begint vaak met pijn in je borst je buik of in je hoofd..

Soms voelt het of alles omhoog komt borrelen en je explodeert..

Er zijn ook momenten dat je liever niet uit bed wil, te moe of gewoon geen zin..

Misschien heb je soms zelfs het gevoel dat je er gek wordt en iets wil slaan..

Helaas, niks van het bovenstaande gaat je echt helpen van de stress of dat gespannen gevoel in je lijf af af te komen maar als je helemaal niks doet, wordt het waarschijnlijk steeds erger..

 

Wat kun je dan WEL doen als je spanning voelt opkomen? ADEM,..

Het klinkt heel eenvoudig maar dit is meestal het eerste wat we minder goed gaan doen als we stress voelen opkomen,. De ene gaat sneller ademen, de andere zet de adem juist soort van vast en voelt daardoor een druk in zijn/haar borst. Gelukkig zijn er vrij eenvoudige oefeningen die kunnen helpen je adem weer te regelen. Door een rustige ademhaling wordt het minder druk in je hoofd, net of de storm gaat liggen en zul je merken dat de spanning minder wordt. Probeer maar eens:

Ga rustig zitten, leg 1 hand op je buik en 1 hand op je borst, voel hoe de adem onder je hand je longen vult en laat hem dan doorzakken naar onder je hand op je buik,.. Adem in door je neus en uit door je mond,. Langzaam en diep in en als het lukt net iets langzamer en langer uit,.

Het mooie van ademen is dat je het overal kun doen, op de bank, school, speeltuin in de auto,.

Het doen van een Yoga-pose kan je ook helpen vooral de hond kan je helpen maar ook de boom omdat je hiervoor balans nodig hebt en focus waarbij goed in en uitademen je sterk maakt en je hoofd hierdoor gelijk even weg is uit het stress-moment,.. Nog een fijne houding is de kind houding, juist omdat je helemaal klein en opgerold maar wel ontspannen bent kun je je even helemaal afsluiten voor de buitenwereld.

Je zult merken dat je door bewust adem te halen en oefeningen te doen rustiger wodrt in je hoofd en je dan ook beter kunt nadenken over waardoor je stress voelt maar ook over wat de oplossing kan zijn,.

 

Volgende keer dat de spanning je dus overvalt,.. vergeet niet te ademen
 

Waarom is de maan niet altijd vol?

Verhalen

 

GANESHA EN DE MAAN

De olifanten God Ganesha hoort dat er in een dorp niet ver bij hem vandaan een feest wordt gehouden. Gek op lekkere koekjes en snoep vraagt hij aan zijn trouwe vriend de muis, of hij zin heeft om met hem mee te gaan

Als de olifant op het feest is, ziet hij zoveel lekkers; cakejes, chocolade, lolly’s , ijs en drop dat hij meteen begint te eten.

Zijn vriend de muis waarschuwt Ganesha dat hij wat rustiger aan moet doen omdat hij anders misschien misselijk wordt maar Ganesha kan niet stoppen en blijft snoepen van al dat lekkers.

Als het tijd is om te gaan kan Ganesha niet meer lopen, zoveel als hij gegeten heeft. Zijn buik is zo dik en rond dat het lijkt of hij ieder moment kan ontploffen.

Zijn goede vriend de muis neemt Ganesha op zijn rug maar omdat de olifant zoveel gesnoept heeft kan hij maar moeilijk blijven zitten op de rug van die kleine muis.

Hij valt van de muis en rolt op de grond waarbij de dikke buik van de olifant openbarst en al het lekkers er als een fontein van snoep uitkomt,.

Ganesha vind het zonde van al dat heerlijke eten en probeert het terug te stoppen in zijn buik. Als hij een slang voorbij ziet glijden, die ook van het feest komt, pakt hij deze bij zijn staart en bind hem om zijn buik om het gat weer dicht te maken

De maan die alles gezien heeft van bovenaf barst in lachen uit, ‘eerst gaat die veel te dikke olifant op die piepkleine muis zitten, dan rolt hij er vanaf en nu probeert hij ook nog het snoep terug te stoppen in zijn buik’.

 

De maan schud in de hemel van het lachen tot Ganesha woedend naar boven schreeuwt,.. “weet jij wel wie je daar uitlacht?” Hij breekt een stuk van zijn slagtand af en gooit deze met al zijn kracht naar de maan die hierdoor uitgaat.

Maar nu de maan is verdwenen schijnt alleen de zon nog op de aarde en deze wordt daardoor steeds droger. Er is geen water meer voor de planten en mensen krijgen honger,. Er ontstaat ruzie over eten en drinken en omdat het erop gaat lijken dat de hele wereld straks oorlog gaat voeren doordat het te droog is geworden smeken de andere goden en de trouwe vriend de muis Ganesha om de maan weer te laten schijnen.

 

Nadat hij er een tijdje over heeft nagedacht besluit de olifanten God dat de maan mag terugkomen maar op 1 voorwaarde: één keer per maand mag de maan als een mooie ronde witte bal aan de hemel stralen de andere dagen moet hij erover doen om van een streepje weer heel te worden.

De les voor de maan is dat je niet zomaar iemand mag uitlachen om bijvoorbeeld zijn uiterlijk maar in plaats daarvan beter iemand kunt helpen,..

 

MindS2Move TEKEN-FUN:

Op deze pagina vind je bij het woord tekeningen, kleurplaten terug van Ganesha en de maan,

Vraag aan papa of mama of ze deze voor je willen printen, pak je mooiste stiften, kleurpotloden of krijtjes en kleuren maar